Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Heikki Patomäki sosialistisen monopolin asialla vapautta vastaan

Liberalismin leimaaminen atomistiseksi on vanhaa sosialistipropagandaa, jota ilman sosialismilta ilmeisesti menisi pohja. Kun liberaali vastustaa sosialistista valtiota, sosialisti syyttää häntä sosiaalisuuden vastustajaksi jne.

Sosialistia harmittaa se, että joku vielä uskaltaa ehdottaa sosialismin saavutettujen etujen poistamista, vaikka sellainen ehdotus tehokkaasti leimataan sivistymättömäksi, taantumukselliseksi kellon kääntämiseksi takaisin. Dogmaattisena sosialistina Heikki kuvittelee tietävänsä, että marxilainen ideologia antaa absoluuttisen totuuden historiasta ja toisinajattelu on silkkaa tietämättömyyttä. Minimipalkka perustuu ajatukseen, että kapitalistilla on pohjattomat taskut ja näin ollen luokkataistelu ei voi koskaan vahingoittaa työläisen etua. Kapitalisti voisi sosialistisen ideologian julkilausumattoman oletuksen mukaan maksaa vaikkapa miljardin euron minimituntipalkan täystyöllisyyden oloissa ja tehdä jokaisesta miljardöörin tunnissa, mutta kieltäytyy siitä ahneuden ja uusliberalistisen ideologisen kiukuttelun takia.

Yliopistojen ja tieteen dogmaattisuus on todellinen ongelma. Yliopistoissa ja tieteessä Heikki Patomäenkin kannattamaa sosiaalidemokratiaa pidetään ainoana mahdollisena sivistyneenä politiikkana ja sen kritiikkiä sivistymättömänä uusliberalismina ja kapitalistien kätyriytenä, josta ei voi sanoa hyvää sanaa menettämättä mainettaan edistyksellisenä ja humaanina tieteenharjoittajana ja tulematta leimatuksi tieteellisen sosialismin vastaiseksi ideologiksi. Ilmastopolitiikka ja -tiede on myös vahvasti politisoitu: siinä hyväksytään tavallisesti vain yksi totuus ja toisinajattelijat leimataan denialisteiksi ja ison öljybisneksen kätyreiksi. Ekososialistinen poliittinen eliitti omistaa ja rahoittaa yliopistot pääosin ja saa vastineeksi politiikkaansa tukevaa propagandaa, joka on puettu tieteelliseen asuun. Myös Margaret Thatcher rahoitti ilmaston tutkimusta, joka sopivasti leimasi hiilidioksidin saatanalliseksi kaasuksi, kun hänellä oli ongelmia hiilikaivostyöläisten kanssa. Heikin ratkaisu siihen on monopolisoida kaikki yliopistot saman sosialistisen poliittisen eliitin hallintaan eli valtion omistukseen ja rahoitukseen. Minusta se on huono ratkaisu: parempi ratkaisu olisi yksityistää yliopistot ja niiden rahoitus, jolloin moniarvoisuus toteutuisi monenlaisen omistus- ja rahoituspohjan kautta.

Yritin lähettää tällaisen kommentin Heikki Patomäen blogin kommenttiinsa, mutta se on ilmeisesti poistettu enkä enää voi kirjoittaa sinne. http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124612-olemme-kaikki-ideol...

http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124612-olemme-kaikki-ideol...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Saman kolikon kääntöpuolet taistelevat. Huh.

Matti Linnanvuori

Miten niin saman kolikon kääntöpuolet taistelevat? Minä en kannata valtion monopolia ja väkivaltamonopolin käyttöä poliittisia vastustajia vastaan niin kuin Heikki Patomäki. Minä kannatan rauhallista, yksilönvapautta kunnioittavaa yhteiskuntaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Voisitko määritellä mitä sinä tuolla kauhealla sosialistisella maalla tarkoitat? Onko Suomi sosialistinen maa? Mitkä maat ovat sosialistisia mailmassa juuri nyt? Mitkä maat ovat sinun mieleisiä nyt?

Matti Linnanvuori

En maininnut sosialistista maata. Tarkoitan sosialismilla sitä, että valtio omistaa ja rahoittaa tuotantovälineet ja säätelee ja suunnittelee niitä ja taloutta keskusjohtoisesti ja käy luokkataistelua työväenluokan puolesta ja kapitalistiluokkaa vastaan. Suomen politiikka on kyllä aika sosialistista, koska täällä valtio ja sen suosimat sosialistiset ammattiliitot päättävät, millä palkalla ihmiset saavat tehdä työsopimuksen, poliitikot, virkamiehet ja professorit saavat palkkaa sosialistipropagandan levittämisestä ja valtio omistaa ja rahoittaa yliopistot kirjoitukseni aiheita mainitakseni. Maailmassa lähes kaikki maat ovat enemmän tai vähemmän sosialistisia, koska sosialistinen ideologia on saavuttanut globaalin hegemonian. Minulla ei ole mitään täysin mielestäni maata nyt, mutta toki länsimaat ja esimerkiksi Hongkong ovat suhteellisen liberaaleja ja siinä mielessä mieleisiäni.

Toimituksen poiminnat