Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Poliitikot haluavat kaiken itselleen jumalallisella oikeudella

 • Augustinus
  Augustinus
 • Robert Filmerin kirja Patriarcha vuodelta 1680
  Robert Filmerin kirja Patriarcha vuodelta 1680
 • John Locke
  John Locke
 • Arirangin massakisat
  Arirangin massakisat
 • Frédéric Bastiat
  Frédéric Bastiat
 • Emil du Bois-Reymond
  Emil du Bois-Reymond
Sosiaalityön professori Mikko Mäntysaari ihmettelee Kansan Uutisissa nuorkokoomuslaisten Henri Heikkisen ja Antti Vesalan pamflettia Elämää hyvinvointivaltiossa. Mäntysaaren mukaan tekijät näyttävät unohtaneen, että ovat itse syntyneet verotuksella rakennetussa sairaalassa, olleet mahdollisesti kunnallisessa päivähoidossa, käyneet peruskoulun ja lukion ja opiskelleet yliopistossa, ihan meikäläisen piikkiin, mutta kyllä minä sen sallin ja että itsekin koko ajan käyttävät julkisia palveluja voidessaan elää turvallisessa maassa.

 

Mäntysaari lainaa kirkkoisä Augustinusta: ”Kun tulit tähän maailmaan, tulit valmiiseen pöytään”. Jo Robert Filmer kannatti kuninkaiden jumalallista oikeutta hallita ja Mäntysaari edustaa ilmeisesti samaa koulukuntaa. Filmerin mukaan kuninkaat ja Mäntysaaren mukaan sosialistipoliitikot ovat saaneet jumalallisen oikeuden hallita maata ja siksi kaikkien pitää olla heidän kuuliaisia alamaisiaan koko ikänsä. Jumalallisen oikeuden heikkous on se, miten kuninkaat ja sosialistipoliitikot ovat saaneet oikeuden hallita. John Locke havaitsi Filmerin poliittisen auktoriteetin selostuksen olevan toimimaton väittäen, että sitä ei voisi käyttää oikeuttamaan mitään todellista poliittista auktoriteettia, koska on mahdotonta osoittaa minkään tietyn hallitsijan olevan Aatamin perillisiä.

 

Mäntysaari sanoi: "Valtio-opin opettajani Osmo Apunen sanoi aikoinaan, että niin kauan kuin verokapinaa ei ole, asiat ovat hyvin."  Suomessa valtio-opin tarkoitus näyttää olevan puolustaa poliitikkojen jumalallista oikeutta hallita. Samoin Berliinin yliopisto oli rehtori Emil du Bois-Reymondin kehun mukaan Hohenzollernin kuningashuoneen henkinen henkivartiokaarti. Mäntysaari sanoi: "Tähän asti on ollut yleisesti hyväksyttävää, että tehdään tulontasausta, josta seuraa kaikille hyviä asioita. Onhan vähän huolestuttavaa, kun tulee kirjoittajia, jotka lähtevät siitä, että verojen kerääminen on väärin ja että heillä on oikeus kaikin mahdollisin keinoin välttää verotusta." Suomalainen valtio-oppi lähtee siitä, että poliitikkojen tulee isällisesti ottaa kansankodin menestyjiltä ja antaa menestymättömille ja että isällinen hallinto on kaikille hyväksi. Kun tuota oppia opetetaan kaikille eikä oppositiota juuri ole, suomalaiset ovat omaksuneet sen yleisesti. Rationaalisia perusteita sillä ei kuitenkaan ole. Mäntysaari toimii sosialistipoliitikkojen henkisenä henkivartiokaartina ja siksi hänestä on huolestuttavaa, että jotkut kiistävät poliitikkojen jumalallisen oikeuden hallita.

 

Mäntysaari sanoi: "On jo vuosituhantinen perinne ajatella, että hyvinvointi, joka meillä on, ei suinkaan ole pelkästään meidän aikaan saamaa." Tuo perinne on oikeassa. Siitä ei kuitenkaan seuraa, että ihmisten pitäisi olla ikuisesti sosialistipoliitikkojen orjia ja maksaa kuuliaisesti verot ja noudattaa muutenkin heidän käskyjään. Mäntysaaren logiikan mukaan kaikkien pohjoiskorealaisten pitää olla Kimin dynastian uskollisia orjia, koska he ovat saaneet valtiolta hyvinvointia.

 

Mäntysaari sanoi: "Poliisi ja puolustusvoimat ovat verotuksen vastustajienkin turvana." Jos mafia kiristää minulta suojelurahaa ja antaa vastineeksi suojelua, minulla ei ole velvollisuutta olla mafian kuuliainen alamainen. Sama pätee myös valtioon. Verotus on kiristystä, koska se vaatii väkivaltakoneiston uhalla rahaa, joka ei kuulu valtiolle, jos yksityinen omistusoikeus hyväksytään. Minä kannatan yksityistä omistusoikeutta. Mäntysaari vastustaa yksityistä omistusoikeutta ja sen sijaan kannattaa sosialistipoliitikkojen omistusoikeutta kaikkeen. Yksityinen omistusoikeus kannattaa hyväksyä, koska se johtaa suurempaan hyvinvointiin kuin sosialistipoliitikkojen omistusoikeus kaikkeen. Ei ole mitään todisteita siitä, että poliisi ja puolustusvoimat turvaisivat enemmän kuin loukkaavat ihmisoikeuksia.

 

Mäntysaari epäilee, että turhiksi on laskettu niin sairaanhoitajat, lastenhoitajat kuin opettajatkin. Hän seuraa siis Frédéric Bastiat'n jo vuoden 1850 kirjassaan La Loi huomaamaa sosialistien tapaa väittää, että kun liberaalit vastustavat valtion jonkin asian tekemistä, he vastustavat sen asian tekemistä ollenkaan. Mäntysaari seuraa sosialismin perinnettä valehdella, koska sosialismia ei voi perustella rationaalisesti.

 

Arirangin massakisojen kuvan tekijä on Nicor.Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No joo hei "sosiaalityön" professori...

Toimituksen poiminnat