Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Itsenäisyyspuolueen nimen olisi pitänyt olla Kansallissosialistinen puolue

Itsenäisyyspuolueen nimi kuulostaa hyvältä. Suomi kaipaa itsenäisyyttä Euroopan unionista. Euroopan unionihan on demarien märkä uni, joten siitä eroamalla Suomi voisi harjoittaa vapaampaa markkinataloutta.

 

Yhdistyneen kuningaskunnan United Kingdom Independence Party on ehkä maan järkevin puolue. Se on saanut ehdokkaitaan Euroopan parlamenttiinkin. Puolue kannattaa vapaata markkinataloutta. Sen ainoa ongelma varmaan on, että se vastustaa vapaata maahanmuuttoa.

 

Valitettavasti Suomen itsenäisyyspuolueen ohjelma tuottaa pettymyksen. Puolue vastustaa jopa vapaakauppaa, "koska suhteellinen etu kaupankäynnissä ei mm. pääomien vapaan liikkumisen vuoksi nykyisin toimi", mikä on uskomatonta hörhöilyä. Puolue vastustaa myös vapaata maahanmuuttoa kansallissosialistishenkisesti. Punavihreästi puolue vastustaa myös ydinvoimaa ja geenimuunneltua ruokaa ja kannattaa uusiutuvia energiamuotoja. Sosialistisesti puolue vastustaa keinottelua ja kannattaa talousdemokraattista sosialismia, peruspalvelujen sosialistista tuotantotapaa ja myös maksimituloa. Kansallissosialismiin viittaa myös puolueen haluama pääomavirtojen sääntely. Kansallissosialistishenkisesti puolue kannattaa myös itsenäistä maatalouspolitiikkaa, perheviljelmiä, lähiruokaa ja ruokaomavaraisuutta. Itsenäisyyspuolueen nimen olisikin pitänyt olla kansallissosialistinen puolue, sillä nimi itsenäisyyspuolue pilaa hyvän aatteen. Kansallissosialismi ja punavihreys ovat näet tunnepohjaisia irrationaalisia aatteita. Itsenäisyys on järkevä aate, kun tavoitellaan vapaata markkinataloutta ja vaihtoehtona on jäsenyys sosiaalidemokraattisessa Euroopan unionissa. Valitettavasti itsenäisyyspuolue tavoittelee kansallissosialismia ja näkee Euroopan unionin ongelmana liian vapaan markkinatalouden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mielenkiintoinen näkökulma!
Itse olen pitänyt IPU:a enemmänkin 1980 luvulle jämähtäneenä kuin kansallisosialistisena. En leimasi IPU:a nyt ihan kansallissosialistiseksi. iPU:sta voi tulla vielä merkittävä tekijä Suomen poliittiseen kenttään!

Matti Linnanvuori

1980-luvulta itsenäisyyspuolue kaipaa nimenomaan kansallissosialistista talouspolitiikkaa, jota turha kansainvälisyys ei vielä päässyt häiritsemään. Itsenäisyyspuolueen pitäisi vaihtaa ohjelmansa, jotta siitä voisi tulla vakavasti otettava.

Jouni T Niskanen

IPU on jo 20 vuotta vanha yhden miehen puolue. Jos siinä ajassa ei saa edes yhtä kansanedustajaa eikä viime kunnallisvaaleissa edes yhtä valtuutettua, niin ei koskaan. Aika on ajanut IPU:sta ohi. Puolue on outo sekoitus nationalismia, punavihreätä kommunismia ja alkiolaisuutta, Siksi sen vähäinenkin potentiaalinen kannatus kanavoituu muualle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja onko Piraatit puolue lainkaan? Toimii vähän samaan tapaan kuin turkistarhauksen vastustajat: Jäsenistö näkee vain yhden asian.
________________________

Mitä IPUun tulee, sen puolueohjelma ei ole lainkaan sellainen kuin tässä blogissa kuvataan. Tässä osa IPUn ohjelmaa:

"Itsenäisyyspuolueen tavoiteohjelma

Kaikkien pärjääminen harvoja hyödyttävän kilpailun edelle

Oikeudenmukainen ja turvallinen yhteiskunta, jossa ihmiset voivat hyvin, voidaan rakentaa aidon kansanvallan ja valtiollisen itsenäisyyden perustalle. Itsenäinen, EU:sta eronnut Suomi voi tehdä aitoa kansainvälistä yhteistyötä paremmin kuin nykyinen alistettu EU-Suomi. Suomen oikea turvallisuusratkaisu on puolueettomuuspolitiikka sekä pysyminen erossa Natosta ja EU:n sotilasliittokehityksestä. Talous ja markkinat on alistettava palvelemaan ihmistä. On pyrittävä löytämään tasapaino ihmisen tarpeiden ja luonnon kestokyvyn välille.

1. Erotaan EU:sta ja eurosta, sillä Suomi pärjää paremmin itsenäisenä maana EU:n ulkopuolella

Oma päätösvalta tarvitaan hyvinvoinnin ja aidon kansanvallan perustaksi. Siksi suurten EU-maiden ja suuryritysten johtamasta EU:sta on erottava. EU-jäsenyys ei ole tuonut Suomelle mitään sellaista hyvää, mitä emme olisi saaneet tai saisi EU:n ulkopuolella.

Kun eroamme EU:sta, niin emme putoa tyhjän päälle, sillä meillä on voimassa oleva talousaluesopimus (Eta) EU:n kanssa.

2. Näennäisdemokratiasta kansalaisten valtioon – sitovat kansanäänestykset käyttöön

Itsenäisyyspuolue haluaa, että Suomesta tehdään nykyisen näennäisdemokratian sijasta todellinen demokratia, kansalaisyhteiskunta, jossa ihmiset ovat vaikutusvaltaisia päättäjiä eivätkä hallitsemisen kohteita. Kansalaisyhteiskunnassa ei pidä hyväksyä, että rahalla voi ostaa ääniä ja vaikutusvaltaa.

Korruption torjumiseksi puolueiden ja ehdokkaiden varainhankintaa on muutettava. Vain yksityishenkilöillä tulee olla oikeus lahjoittaa rahaa poliittiseen toimintaan ja vain 1 000 euroa vuodessa. Myös poliitikkojen omaa rahankäyttöä vaaleissa on rajoitettava.

Kuntien ja valtion on otettava käyttöön sitovat kansanäänestykset.

Demokratian edellytys on avoin julkinen keskustelu ja tiedonvälitys, vuoropuhelu ihmisten välillä. Jokaisella kansalaisella, päättäjällä ja medialla on oma vastuunsa yhteiskunnasta ja sen kehityksestä. Uusia aatteita edustavia puolueita ei pidä eristää tärkeimmän poliittisen keskustelun ulkopuolelle ja julkinen TV ja radio eli YLE tulee kustantaa verovaroin.

Kansanvaltaa voidaan turvata myös siten, että maahan perustetaan poliitikoista riippumaton perustuslakituomioistuin.

3. Nato-jäsenyys on torjuttava

Sotilaallinen liittoutuminen ja sodankäynti ulkomailla on tuhoisaa ja haitallista Suomelle. Emme tarvitse vihollisia emmekä terroristien houkuttelua kimppuumme. Suomen turva on Sveitsin-mallisessa puolueettomuuspolitiikassa erossa Natosta ja EU:n sotilasliittokehityksestä. Suomalaisia sotilaita ei tarvita Afganistanissa.

Suomen armeija on pidettävä varusmiesarmeijana. Puolueeton, EU:sta irtautunut Suomi voi luoda hyvät suhteet kaikkiin maihin sekä toimia välittäjänä ja sovittelijana maailman kriiseissä.

4. Rahan hallinta kuuluu valtiolle

Rahan ei pidä olla yksityisten pankkien luomaa velkaa vaan valtion tulee luoda itse rahansa. Pankeilta tulee poistaa oikeus velan luomiseen tyhjästä.

Rahan luomista pitää valvoa ja kiertävää rahamäärää säädellä verottamalla. Valtion ei siis tule painaa rahaa loputtomiin.

Valtion luomalla rahalla voidaan maksaa kansalaiset tekemään töitä valikoiduille aloille. Näitä ovat esim. terveyden- ja vanhustenhoito, koulutus, poliisi, armeija, palokunnat, posti sekä rautatiet ja muut liikenneväylät.

Pankkeja ei tarvitse kansallistaa, mutta niiden toiminta tulee järkiperäistää. Näin valtion ei enää tarvitse pelastaa pankkeja.

Suomi ei tarvitse ulkomaista velkaa, kun sillä on oma raha, keskuspankki ja päätösvalta.

Suomen ei pidä eikä tarvitse eristäytyä muusta maailmasta, vaikka nykyinen lähes täydellisen vapaa kaupankäynti maapallolla ei ole maamme etujen mukaista. Täydelliselle vapaakaupalle ja maailmanlaajuiselle keinottelulle ei ole olemassa edes teoreettista perustetta, sillä ns. “suhteellinen etu” kaupankäynnissä ei mm. pääomien vapaan liikkumisen vuoksi nykyisin toimi. Toimii keskittävä “absoluuttinen etu”. Keinottelun vähentämiseksi pitää toteuttaa valuutansiirtovero eli ns. Tobinin vero ja veroparatiisien hyväksikäyttö pitää kieltää. Pääomien siirtelyn ja kaupan täydellisestä vapaudesta hyötyvät vain harvat."

Ja täältä löydät jatkoa: http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/

Henry

Matti Linnanvuori

Piraattipuolue on toki puolue ja se on vuosi vuodelta laajentanut ohjelmaansa eikä sitä enää voi pitää yhden asian puolueena.

Tuon ohjelman perusteellahan minä kirjoitin eikä se poikkea kuvauksestani.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tiedän kyllä jopa sen insinöörin nimenkin, joka on laajentanut ohjelmaanne. Ongelma on siinä, etten ole vielä löytänyt yhtään piraattia, joka olisi nämä lisäykset sisäistänyt => ovat vain piraatteja. Tästä "pelkkä piratismi" on poikkeuksena libertaristisiipi, joilla on ihan oma agenda.
No, onhan teillä yksi (1) fiksu nainen joukossanne, se myönnettäköön. Kysymys on siis edelleen; Onko se puolue vai rekisteröity 'puolueohjelma'?

Ei riitä että laitetaan sivistyssanoja peräkkäin, niinkuin Sinun, Matti, profiilissa on ja sitten vääristellään ja panetellaan muita.

Henry

Matti Linnanvuori Vastaus kommenttiin #6

Kuka insinööri laajensi piraattipuolueen ohjelmaa? Ainakin puoluekokous hyväksyi laajennukset. En ole kuullut vielä kritiikkiä ohjelmasta.
Piraattipuolueen jäsenet kannattavat useita eri aatteita eivätkä vain piratismia.
Kuka nainen on fiksu? Miksi muka piraattipuolue ei olisi puolue? Onhan sillä jäseniäkin varmaan eniten eduskunnan ulkopuolisista puolueista.

Millä tavalla minä vääristelin ja panettelin? Itsenäisyyspuolue panetteli itse itseään kannattamalla kansallissosialismia eikä minun tarvinnut kuin lähinnä todeta se.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi Vastaus kommenttiin #6

Piraattipuolueen suurin juttu ei ole puolueohjelman sisällä vaan kaikessa siinä, mitä teemme (aktiivisuutta kaipaamme toki aina lisää). Puolueohjelmaan on onneksi nyt periaateohjelma tehty, joka joitain merkittäviä kohtia sisältää - Vaikka kuulostaakin diipadaapalta. Tärkeä huomio on se, että Piraattipuolue on tietoyhteiskuntapuolue, eli se soveltaa nimenomaan tietoyhteiskuntaan sopivaa politiikkaa. Demokratia toimii myös puolueen sisällä "tavallisissa" asioissa, kuten eurovaaliehdokkaatkin valittiin jäsenäänestyksellä. Moni muu puolue luo sen ideaalilistan, jossa on riittäävästi kaikennäköisiä edustajia jotka vetoavat mahdollisimman moneen äänestäjään.

Uusi puolueohjelma vängättiin kaksipäiväisessä kokouksessa melkoisella työllä ja paikalla oli ihan mukava määrä aktiivisia piraatteja. Rivipiraatit, kuten aivan kaikissa muissakin puolueissa, eivät välttämättä täysin ole sisäistäneet koko ohjelmaa. Monista asioista tosin on aktiivisesti keskusteltu perusjäsenistönkin kanssa, eikä varmasti yllätyksiä ohjelmassa kenellekään ole. Toisaalta puolueemme vahvuus ei näy jäsenmäärässä eikä heidän ohjelman sisäistämisessään, vaan on yleinen tuki ja kannatus laajaa (eritoten piratismin ulkopuolisissa asioissa). Moni tosin jaksaa puhua Piraattipuolueen imago-ongelmasta, jonka tähden eivät halua heihin kuulua. Sinällään hölmöä, jos pelkää leimaantumista jonkinlaiseksi, mutta moni Piraattipuolueen kannattaja ei yksiselitteisesti halua kuulua mihinkään puolueeseen. Tämä toki sopii, onhan puoluepolitiikka yksi aikamme pahimmista pullonkauloista poliittisen kehityksen suhteen. Tähänkin Piraattipuolue pyrkii etsimään toimivaa ratkaisua ja laittaa näitä käytäntöön puolueen sisällä.

On Piraattipuolue ihan oikea puolue. Hyvin sekalainen seurakunta, jonka tähden puolueohjelma laajentuu maltillisesti. Tarkoituskaan ei ole saada mitään kymmenien sivujen pälätystä aikaan, jota kukaan ei jaksa lukea. Piraattipuolueelle puolueohjelman tarkoitus on enemmänkin antaa ulkopuolisille niitä konkreettisia esimerkkejä, mitä tarkoitamme puhuessamme sananvapaudesta, yksilönvapauksista ja avoimuudesta. Parhaillaan muotoilemme tästä ohjelmasta selkokielistä tiivistelmää, jotta jokaisella on mahdollisuus saada jotakin tolkkua tuosta ihme porukasta, joita piraateiksikin kutsutaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #9

Anteeksi, unohdin: kaksi (2) fiksua naista. Se toinen on Tampereelta.
;>)

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Tälläisillä Antti Pesosilla ei pitkälle pötkitä. Populistisen puolueen johdossa on oltava voimakas ja näkyvä persoona, eikä mikään harmaa hiirulainen piipittämässä. Pelkällä Soinin näykkimisellä ei tee muuta, kuin itsestään pellen.

IPU tulee häviämään jopa piraateille, kun Sini Saarela antaa niille vetoapua.

Toimituksen poiminnat