Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Feminismillä on huono maine telaketjufeministien takia

Liberaali feminismi on yksi näkökulma liberaaliin tasa-arvoon. Ennen feminismiä kaikki eivät tajunneet, että naisetkin ovat yksilöitä, joilla on tasa-arvo. Eivät toki kaikki vieläkään tajua.

 

Suomessakaan naiset eivät ole yhdenvertaisia lain edessä miesten kanssa, koska naisilla on vapautus asevelvollisuudesta. Yhdenvertaisuus tulee toteuttaa lakkauttamalla asevelvollisuus.

 

Liberaali feminismi on myös miesten oikeuksien ajamista, mutta epäliberaali ei. Feministinen näkökulma poikkeaa liberaalista näkökulmasta, jos feminismi ei satu olemaan liberaali. Feminismillä on huono maine telaketjufeministien takia. Feminismissä on monta haaraa, joista vain osa on liberaaleja. Osa feminismin haaroista on liberaaleja.

Naiset eivät voi täydellisesti ja siinä riittää feminismillä tehtävää. Kulttuurissamme on seksismiä, joka haittaa naisia. Toki on myös sellaista seksismiä, joka haittaa miehiä. Maskulismi on feminismiä vastaava liike, joka ajaa miesasiaa. Liberaali feminismi ajaa myös miesasiaa. Samoin liberaali maskulismi ajaa myös naisasiaa.

 

Miksi vanhemmuuden kulut pitäisi jakaa tasaisesti isälle ja äidille liberaalista näkökulmasta katsottuna? Mielestäni ei välttämättä, koska isä ja äiti voivat hyötyä vanhemmuudesta eri määrät. Jos lainsäädäntö pakottaa jakamaan kulut vanhempien välillä tasan, enemmän lasta haluava voi jäädä ilman, koska silloin ei aina ole mahdollista neuvotella sellaista kulujen jakoa, joka tyydyttäisi molempia.

 

Yksi hypoteettinen vaihtoehto olisi se, että työnantajan maksamat kulut menisivät isän ja äidin välillä heidän saamansa utilitaarisen hyödyn perusteella. Niin lainsäätäjä taitaa nykyäänkin olla ajatellut, vaikka toki nykyinen kaava ei ole kovin tarkka. Vanhemmuudessa ei voi laskea utilitaarista hyötyä tarkasti nykyisin menetelmin eikä tarvitsekaan laskea. Kannatan liberaalia uudistusta, että työnantajalle ei pakotettaisi vanhemmuuden kuluja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Oikeastaan feminismillä (käytännössä naisasialiikkeellä) ei ole huono maine, vaan feminismi on valtavirtaa ainakin puoluepolitiikassa - perhepolitiikkaa rakennetaan pitkälti tasa-arvonäkökulma huomioiden kuten myös työelämään liittyvää lainsäädäntöä ja työmarkkinoiden "pelisääntöjä" kehitetään useinkin naisten heikompi yhteiskunnallinen asema huomioiden. Palkkatasa-arvon tavoittelemisen lisäksi esille nostamasi vanhemmuuden ja vanhemmuuden kustannusten jakaminen esimerkeiksi tästä.

Itsekin kannatan työnantajan kustannusrasitteen helpottamista tai mieluummin vanhemmuuden kustannusten rahoittamista yhteisvastuullisesti esim. tähän tarkoitukseen varatusta rahastosta tvs.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mieluumminkin voi jo sanoa, että miesliikkeellä on nykyään huono maine johtuen lähinnä sen näkyvimpien jäsenten kärjekkäästä, mutta auttamattoman reaktiivisesta, tavasta suhtautua sukupuolten väliseen tasa-arvoon...

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Jotkut maskulisteiksi itseään kutsuvat ovat oikeasti sovinisteja ja toisaalta jotkut feministit miesvihaajia.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

JOS miesliikkeellä on (nykyään) huono maine, kuten Juho toteat, niin ei se nähdäkseni johdu mistään kärjekkyydestä.

... tai jos mielestäsi johtuu, niin kerropa Juho, mitkä ovat mielestäsi vaikkapa 2000-luvun mieslikkeen kärjekkäimpiä irvokkuuksia Suomessa. Siis joitain sellaisia ulostuloja tai kannanottoja, joihin ihan ymmärrettävistä syistä johtuen olisi suhtauduttu penseästi.

Mielestäni miesliikkeen edustajat, keitä ikinä heihin luetaankin kuuluvaksi, ovat saaneet mitättömän vähän huomiota osakseen valtamedioissa. Siis ainakin "miesliikeagendaa" esille nostavilla kannanotoillaan.

Miesliikkeen esille viime vuosina Suomessa nostamat näkökulmat ovat minun nähdäkseni vain ja ainoastaan maltillisia ja järkeviä, sekä todellisen miesten ja naisten välisen yhdenvertaisuuden puolesta puhuvia.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Miesliikkeelle yritetään feministien, profeministien ja heidän myötäjuoksijoidensa toimesta julistaa huono maine, koska miesliike ajaa tasa-arvoa.

Feministien ja heidän myötäjuoksijoidensa palkkatasa-arvotavoitteesta sanon suomalaisen sanonnan tavoin, että valheella on pitkät jäljet, kohta tulee 30 vuotta täyteen.

Toimituksen poiminnat