*

Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 41 min 43 s sitten

Hiihtäjäpari Matintalo/Vuorinen kipuamassa maailman kärkeen

1 tunti 21 min ago

Suomalainen maastohiihto palautti uskottavuutensa viimeistään Lahden MM-kisoissa viime talvena. Vaikka Hiihtoliitto teki Lahden MM-kisoilla tappiota, sai se Lahden MM-kisojen jälkeen paljon uusia yhteistyökumppaneita, joilla tulevaisuus turvataan.

Maastohiihdossa juniorivalmennus tuottaa uusia huippulupauksia. Arvokisamenestystä hiihdosta on lupa odottaa ensi vuosikymmenelläkin.

Viime vuonna A-maajoukkueisiin nousivat hiihtäjäpari Johanna Matintalo sekä Lauri Vuorinen. Matintalo oli Lahden MM-kisojen yhdistelmäkisassa 29:s ja Vuorinen oli kisajoukkueessa varalla.

Kansanedustaja: Soten valinnanvapaus poistaisi vammaispalveluiden suuren ongelman

2 tuntia 37 min ago

Kokoomuksen kansanedustaja ja kansaneläkelaitoksen valtuutettujen puheenjohtaja Sari Sarkomaa arvioi, että sote-uudistuksen valinnanvapaus auttaa myös vamamispalveluihin ja hankintalakiin liittyvissä ongelmissa.

Liittokierroksella pahin edessä vasta tammikuussa? TE: ”Aika rajusti ollaan jo lähdössä erilaisiin toimenpiteisiin”

3 tuntia 6 min ago

Työehtoneuvottelut etenevät etanan vauhdilla ja pahin on edessä tammikuussa. Kilpailukykysopimus leikkasi sekä työntekijöiden ostovoimaa että kuntien maksukykyä.

Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto ry:n työehtosopimusneuvottelut jatkuivat perjantaina kahden viikon tauon jälkeen sammutetuin lyhdyin. 

–Maanantaina jatkuu, ei muuta, sanoi työntekijöitä edustavan Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala. 

–Emme kommentoi, säesti Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Miksi Max Verstappen teki yllättävän ratkaisun?

3 tuntia 47 min ago

Max Verstappenia on useissa arvioissa pidetty Formula ykkösten lahjakkaimpana kuljettajana. Toistaiseksi hänen uransa onkin ollut huikea menestystarina hänen noustuaan F1-kuljettajaksi 17-vuotiaana ja voitettuaan ensimmäisen F1-kilpailunsa 18-vuotiaana.

Ay-pomo ehdottaa: Naisvaltaiselle julkiselle sektorille neuvoteltava miesvaltaisia yksityisiä aloja suuremmat korotukset

4 tuntia 19 min ago

Palkkatasa-arvossa on menty takapakkia maan nykyisen hallituksen aikana eikä päätöksien tasa-arvovaikutuksia ole arvioitu. Näin sanoo kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevia viran- ja toimenhaltijoita edustavan Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, jonka mukaan naisvaltaiselle julkiselle sektorille pitäisi liittokierroksella neuvotella miesvaltaisia yksityisiä aloja suuremmat korotukset. 

Sampo Terho kuittasi korttien syynäyksestä Ylellä: ”Luulisi olevan parempaakin tekemistä”

4 tuntia 49 min ago

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kommentoi Ylen Ykkösaamussa hyvin lyhyesti perussuomalaisten aikeita sinisten kannattakorttien tutkimisesta.

–Puutun mahdollisimman vähän entisen viiteryhmän toimintaan. Totean vain yleisellä tasolla, että luulisi heillä olevan parempaakin tekemistä, Terho totesi.

Taloustieteen professori puolustaa lukukausimaksuja: ”Kun on pakko, niin sitten on pakko”

5 tuntia 30 min ago

Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Virén arvioi, että suomalaisiin korkeakouluihin pitäisi saada edes nimelliset lukukausimaksut. Lukukausimaksut nopeuttaisivat hänen mukaansa valmistumista mutta johtaisivat myös siihen, että luennoilta vaadittaisiin laatua.

Virénin mukaan tällä hetkellä ainakin maisteriopintojen vaiheessa yli puolet opiskelijoista on töissä. 

”Suomen tunnetuin päättäjä ja syntipukki on aina se joku muu”- HS: Vihreiden ennätyssuosio hiipuu, keskustan alamäki jyrkkenee

6 tuntia 2 min ago

Lauantaina julkaistun HS-gallupin mukaan kokoomus on nostanut suosiotaan lähes prosenttiyksikön ja sen kannatus on nyt 21,9 prosenttia. Pääministeripuolue keskustan kannatus on nyt 15,4 prosentissa, eli 5,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

”Atomipommipykälästä” päätös tänään: ”Katalonian itsenäisyysjulistus on huuto pimeään”

6 tuntia 35 min ago

Katalonian yksipuolinen itsenäisyysjulistus on lähempänä kuin koskaan aikaisemmin. Julistus alkaa näyttää jopa todennäköiseltä, mutta varma se ei vielä ole.

Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemont uhkasi torstaina viedä toistaiseksi jäädytetyn itsenäisyysjulistuksen parlamentin äänestettäväksi, mikäli Espanjan hallitus ottaa käyttöön perustuslain artiklan 155, jonka nojalla se voi ottaa Katalonian määräysvaltaansa. Artiklaa kutsutaan atomipommipykäläksi.

Espanjan hallitus kokoontuu tänään lauantaina päättäämään artiklan käyttöönotosta ja siihen liittyvistä toimista.

Ilves juhli vain jalkapallossa, jääkiekko-Ilvekselle todella tylysti selkään

20.10.2017 23:06

Ilveksen jalkapallojoukkue voitti Veikkausliigassa perjantaina Tampereella PS Kemin 1-0 ja varmisti mitalinsa. Ilveksen jääkiekkojoukkueella ei mennyt yhtä hyvin. Tappara murjoi tupsukorvat karmein lukemin 8-1.

Ilves johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0. Toisessa erässä Tappara teki kolme maalia ja kolmannessa erässä viisi,

Veikkausliigan mitalistit ja putoaja selvillä

20.10.2017 21:20

Jalkapallon Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros pelattiin perjantaina. Kierroksella ratkesi, että KuPS ja Ilves ovat mitaleilla ja että JJK putoaa Ykköseen.

KuPS varmisti mitalinsa voittamalla putoaja JJK:n 2-1. Ilveksen mitali varmistui 1-0 -voitolla PS Kemistä.

KuPS ja Ilves ovat tasapisteissä. Ensi viikon lauantaina päätöskierroksella Ilves pelaa vieraissa IFK Mariehamnia ja KuPS vieraissa PS Kemiä vastaan.

”Tänään tullut tuhansia puheluita” – Hirveä ajokeli käynnisti välittömän rengasrumban

20.10.2017 19:21

Rengasliikkeisiin ryöpsähti perjantaina heti tuhansia soittoja renkaanvaihdoista, kun liukkaan talvinen keli oli yllättänyt autoilijat. Talouselämä kertoo, että esimerkiksi Oulussa ja Pohjanmaalla keli on perjantaina ollut hirveä.

Esimerkiksi kolmostiellä Lempäälän kohdalla sattui aamulla usean auton ketjukolari. Keli näkyi saman tien rengasliikkeissä.

Ohikulkijat hermostuivat K-kaupalle Helsingissä – ”mystinen” kahvimainos tunki kännyköihin

20.10.2017 18:45

Helsinkiläisessä K-supermarketissa yllätyttiin perjantaina, kun ohikulkijat alkoivat valittaa kännykköihinsä ilmestyneistä liikkeen kahvimainoksista. Asiasta kertoo Tivi.

”Päihdejääkiekko” tämänkin syksyn kirjahittinä

20.10.2017 18:20

Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji, mikä näkyy myös urheilukirjallisuudessa. Isänpäivälahja- ja joulumarkkinoita varten Suomessa julkaistaan syksyisin useita jääkiekkokirjoja.

Parin viime vuoden aikana päihteet ovat varastaneet kiekkokirjoissa shown. Vuosi sitten julkaistiin päihdeongelmiin ajautuneen Marko Jantusen elämäkerta, jonka sisällöstä mediat ottivat netissä kaiken irti. Julkisuudessa taivasteltiin ja moralisoitiinkin Jantusen päihteiden täyttämää elämää.

Poliisi: Kännykkä pitää saada ottaa pois turvatarkastuksessa – taustalla Jyväskylän kahakka

20.10.2017 17:45

Poliisihallitus toivoo, että eduskunta sallisi myös kännyköiden ottamisen pois esimerkiksi yleisötilaisuuksien tai poliisitehtävän yhteydessä tehtävissä turvallisuustarkastuksissa. Eduskunnan hallintovaliokunta ei poliisin toiveeseen kuitenkaan vastannut.

Kesko: Kohuttu K-kauppias irtisanoi sopimuksensa – lopettaa pikavauhtia

20.10.2017 15:49

Kesko on kommentoinut tiedotteessaan K-Supermarket Villilän kauppiaan ympärille noussutta kohua.

Ammattiliitto PAM syyttää kauppiasta työntekijöiden seksuaalisesta häirinnästä sekä muusta epäasiallisesta kohtelusta ja myös muun muassa vanhan ruoan myymisestä.

K-ryhmä toteaa, että sillä on nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään.

Kävikö K-kauppias ”pyllyyn kiinni”?– Kiistää rankat syytökset

20.10.2017 15:11

Palvelualojen ammattiliitto PAMin Pirkanmaan aluetoimisto selvittää K-Supermarket Villilässä raportoitua epäasiallista kohtelua ja epäiltyä seksuaalista häirintää työntekijöitä kohtaan. Työnantajan kanssa käyty neuvottelu päättyi tuloksettomana. Asiasta on tehty ilmoitus aluehallintovirastoon.

PAMin aluepäällikkö Elisa Penders kertoo Uudelle Suomelle, että työntekijät ovat pyytäneet jo keväällä kauppiasta lopettamaan häirinnän ja tuolloin kauppias oli pyytänyt anteeksi. Käytös ei kuitenkaan muuttunut ja kesällä neljä työntekijää oli Pendersin mukaan irtisanoutunut.

HUS-pomo avautui radiossa: ”Kummasti rahaa löytyy lisää vain terveysyrityksille”

20.10.2017 13:36

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Aki Lindén kertoo Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että sote-uudistuksen valinnanvapaus kismittää julkisen sektorin toimijoita.

Hän korostaa, että julkisessa terveydenhuollossa – oli sen tuottajana sitten julkinen toimija tai yksityinen yritys – kyse on terveydenhuoltojärjestelmän kokonaiskapasiteetista.

”Suomi pian Natoon, ilman kansanäänestystä, vaikka ilman Ruotsia”, kokenut diplomaatti hoputtaa

20.10.2017 13:07

Suomen ex-Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen ottaa tänään julkaistussa kirjassa Länttä vai itää – Suomi ja geopolitiikan paluu (Docendo, 2017) suomalaisittain poikkeuksellisen suoraviivaisen kannan Nato-jäsenyyteen.

Venäjän Ukrainan-sotilasoperaation kuumimman vaiheen aikana Moskovassa työskennelleen Himasen mielestä Suomen tulee hakea Nato-jäsenyyttä pian, ilman kansanäänestystä ja myös riippumatta Ruotsin tekemisistä.

Kokoomusnuoret haukkui maataloustuet – naisjohtajalle ”käsittämätön” törkyaalto

20.10.2017 12:58

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja Helsingin varavaltuutettu Iida Aarnio on saanut päälleen lokaryöpyn maataloustukia kärkevästi kritisoineen kannanoton johdosta. Hän puhuu blogissaan kymmenistä asiattomuuksista. Myös puheenjohtaja Daniel Sazonov toteaa, että kohtuullisuuden rajat ylittyivät.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat