Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-jäsenyys

Soinin elämäntyö: Se oli siinä

Hallituspohja meni uusiksi, kun Kokoomus ja Keskusta eivät hyväksyneet Halla-ahon johtamia perussuomalaisia jatkamaan hallituksessa. Taustalla ovat yleiset syyt, eli EU ja suhtautuminen ihmisoikeuksiin. Esteenä ei ole Perussuomalaisten puolueohjelma eikä hallitusohjelma, johon Perussuomalaiset – myös Halla-aho – ovat sitoutuneet.

Jussi Halla-aho on yhtä paljon vain omaa etua ajava kuin muutkin

"En minä lähde kaivamaan itselleni kuoppaa politiikassa ajamalla sellaista asiaa, joka ei voi toteutua. Suomen olisi ollut järkevää liittyä Natoon 25 vuotta sitten.", totesi Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Jussi Halla-aho eilen Brysselissä Suomen Nato-jäsenyydestä (HS 14.3.2017).

Jussi Halla-aho on ollut tämän saakka vankka Suomen Nato-jäsenyyden kannattaja. Hänen kantansa Natoon ja Suomen Nato-jäsenyyteen ovat olleet vaalikoneissa hyvin myönteisiä pitkäaikaisesti.

Kyllä, kannatan suomettumista

Kun olemme rehellisiä ja tarkastelemme nykyistä EU-Suomea verrattuna "suomettumisen" aikaiseen Suomeen, niin jokainen normaalin järjen omaava kansalainen joutuu toteamaan suomettumisen ajan olleen maallemme huomattavasti parempaa aikaa. Tavalliselle Suomen kansalaiselle suomettumisen aika olikin todellista kulta-aikaa.

Suomettumisen saavutuksia

Olli Ainolan osatotuus

Iltalehdessä Olli Ainola tarjoaa minulle kunniaa siitä, että Suomi haki jäsenyyttä Euroopan unionissa ja että Suomi siihen liittyi (http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702122200069275_pi.shtml).

Jäsenyyden hakemisessa minulla oli keskeinen, mutta ei ratkaiseva asema. Jäsenyyttä vastustin.

Keskustaa ei varmaankaan olisi saatu hakemuksen jättämisen kannalle ilman minun tukeani. Puolueella ei toisaalta ollut ratkaisuvaltaa sen suhteen, haetaanko jäsenyyttä vai ei.

Kuka kantaa vastuun?

Ulkopoliitttisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen kysyy UP-lehden pääkirjoituksessa oliko Britannian ero EU:sta 1,4 miljoonan äänen marginaalilla jonkinlainen työtapaturma, jota pitäisi ryhtyä korjailemaan.

Pohjola EU:n malliksi Brexitin jälkeen

# Britannian EU-ero äänestettiin osin valheellisin perustein. Populistipropagandaa helpotti se, että EU on luonteeltaan enemmän eliitin kuin tavallisen kansan suosikki.

   EU:n jäsenkuntaa laajennettaessa vallalla on ollut perusteetonta optimismia. Jäseniksi pääsivät suomalaisen laajentumiskomissaarin Olli Rehnin (kesk.) kaudella aivan ennen aikojaan Romania ja Bulgaria, jotka eivät ole pystyneet kotouttamaan romaniväestöään 500 vuodessa.

Rauhallinen ja sivistynyt Eurooppa kuuluu perintönä nuorille

Tunnistamattomat tahot Euroopassa eivät pidä enää arvossa heitä pitkästyttävää kansakuntien välistä rauhallista tilaa. Tuolle taholle ihminen on vastaantuleva objekti, joka voidaan punnita ja mitata rahassa ja kullassa. Siten surkastuneen ihmisen kaikki elämiseen liittyvät toiminnot ja seikat voidaan mitata pikkumaisen tarkasti. Ihmisen kehon kemiallista koostumusta sekä sen nesteiden virtauksia voidaan nopeuttaa tai hidastaa kemiallisilla aineilla ennätyksellisen tuloksen aikaan saamiseksi.

Allekirjoita: "Kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä"

Pyydän Sinua allekirjoittamaan tämän aloitteen, jota sitten aikanaan käsitellään eduskunnassa, kunhan saamme - kaikki yhdessä - aikaan yli 50.000 nimeä tähän aloitteeseen. Sen enemmän sen  parempi!


Viidessä päivässä ääniä on kerätty, niin kuin kuva näyttää: 17.400 nimeä.

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi).

Vuoden 2016 selonteon Venäjä-kirjaukset menevät täysin uusiksi

Ulkoasianministeriö valmistelee parhaillaan ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa, joka annetaan eduskunnalle pian vuoden 2016 kevätistuntokaudella. Selonteko sisältää myös Nato-selvityksen hallitusohjelman mukaisesti. Puolustusministeriö puolestaan valmistelee parhaillaan puolustusselontekoa, joka on tarkoitus antaa eduskunnalle vuoden 2016 syys- tai 2017 kevätistuntokaudella.

Tehtäköön välttämättömyydestä hyve

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön uudenvuoden puhe osoitti hänen kasvaneen sellaisiin mittoihin, että kansalainen voi vakuuttua maamme tulevaisuuden olevan hyvissä käsissä; vaikka luottamus eduskuntaan ja hallitukseen on rapistunut ja vaikka presidentiltä on valtaa viety, kansan suoraan valitsema presidentti lujittaa siteitään valitsijoihinsa ja toteuttaa hyvin kansan vankan enemmistön tahtoa. Puhetta kuunnellessa vahvistui usko, että kansamme nousee tästäkin alhosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä