Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan äärioikeisto

Äärioikeiston internationaali Suomessa 6. huhtikuuta

Nykyäänhän on muotia hyssyttelyn lopettaminen. Mainostetaanpa siis huhtikuun kuudenneksi suunniteltua yleiseurooppalaisen "nationalistisen" (naurattaa itseänikin) äärioikeiston kokousta Suomessa.

Kaikki tunnetut natsismin suuntaukset ovat läsnä, päätähtenä britti"journalisti" Katie Hopkins.

https://www.hopenothate.org.uk/2019/01/03/katie-hopkins-promotes-far-rig...

Radikaali ja Taantumuksellinen eli jokainen ongelma huutaa omaa ratkaisuaan

Kaikkien maiden nationalistit, yhtykää! Suunnilleen näin kuuluu Halla-ahon taistoonkutsu eurooppalaisille kansallismielisille populistiveljille. Vähänpä tuntuu Halla-ahoa haittavaan se, että kansainvälinen kansallismielisyys on looginen mahdottomuus. Vähän niin kuin se Viinasen ainoa vaihtoehto. Jos se on ainut, se ei voi olla vaihtoehto, koska vaihtoehtoja on aina vähintään kaksi. Ja paradoksihan tuo internationalistinen nationalismikin on.

Äärioikeiston kokoontumisajo

Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoo eurooppalaisen äärioikeiston pyrkivän tiivistämään rivejään valmistauduttaessa ensi kesän europarlamentin vaaleihin. Samaan päämäärään pyrkivät USA:sta Eurooppaan siirtyneen vallankumousmies Steve Bannonin pystyyn panema The Movement-säätiö, Kreml ja Venäjällä toimivat monenkirjavat äärioikeistolaiset ja fasistiset ryhmittymät.

Venäjälle Le Penit, Trumpit ja Wildersit ovat korvanneet Haloset ja Tuomiojat

Helsingin Sanomissa oli tänään 23.2.2017 Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Saska Saarikosken kirjoitus otsikolla ”Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta” (HS 23.2.2017).

Hyvä kirjoitus kannattaa käydä lukemassa ymmärtääkseen yhä enemmän Venäjän tämän vuosikymmenen toimia ja ennen kaikkea sitä, miten Venäjä taitavasti osaa käyttää hyväkseen länsimaihin syntyviä suuntauksia ja niitä kannattavia poliitikkoja.  

Brexit/Strömsö

Brexit - operaatio ei mennyt kaikin tavoin kuten Strömsössä. Sen jälkeen kun kansanäänestyksen tulos julkaistiin Skotlannin parlamentti ilmoitti olevansa tiukasti EU-jäsenyyden kannalla. Skotlanti pyrkii mieluummin itsenäiseksi valtioksi kuin jää pois EU:sta. Pohjois-Irlannissa kasvaa tahto rajaneuvotteluista Irlannin kanssa.

Ovatko Donbassin "separatistit" oikeistoradikaalien asialla?

Vladimir Putinilla on oma internationaalinsa, jota EU:ssa johtaa Jobbik, avoin Venäjän politiikan tukija. Voi vain arvalla, kuinka monella Putinin Venäjän imperialistisen politiikan puolustajalla Uuden Suomen blogeissakin on yhteyksiä tähän Putinin Komminterniin.

Veljeilevätkö Vihreät äärioikeiston kanssa?

Yleisradio uutisoi Euroopan parlamentin pääpuolueiden torjuneen Iso-Britannian räyhäpopulistisen, EU:ta kategorisesti vastustavan UKIP-puolueen Nigel Faragen johtaman EFDD -ryhmän puheenjohtajuudet ja varapuheenjohtajuudet Europarlamentin alaisissa valiokunnissa.

Vihreiden Heidi Hautala kommentoi tapahtunutta seuraavasti:

Nk. radikaalin vasemmiston täydellisestä alennustilasta

Prof. James Petras kirjoittaa radikaalin vasemmiston poliittisesta rappiosta seuraavasti. N. b. radikaalilla vasemmistolla Petras (ja minä myös tässä kirjoituksessa) tarkoittaa vasemmistoliittolaista vasemmistolaisuutta, eikä vasemmistoa, jota esim. SKP:n edustaa: 

 

Perussuomalaiset ovat Euroopan äärioikeistoa

Perussuomalaiset eivät halua kertoa mihinkä Euroopan parlamenttiryhmään niiden edustajat liittyvät vaalien jälkeen. Tämä on ihan pelkkää taktiikkaa, koska puolue on lähtökohtaisesti osa Eurooppalaista äärioikeistoa.

Eurovaaleista povataan oikeiston ja nationalistien voittoa. Viimeksi Ranskan paikallisvaaleissa äärioikeisto  rynni ja sai paljon lisäpaikkoja sekä kaupunginjohtajia. Samoin Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa on noussut oikeisto.

Viimeksi Saksan parlamenttivaaleissa Ukrainan tapahtumista puhumattakaan..

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä