Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Huostabisnes lastensuojelu

Huume- ja hoivabisnes käsi kädessä

Rakenteellinen korruptio jyllää huumausainebisneksen ja lastensuojelubisneksen ympärillä.

Lailliset sijoitus- ja sarjayritykset hyötyvät taloudellisesti huumebisneksistä, riippumatta siitä, onko huumeiden käyttö rangaistavaa vai ei.

Suurimman tuoton yhteiskunnan maksamana hoiva- ja hoitobisnes saisi, jos käytön rangaistavuudesta luovuttaisiin ja huumeidenkäyttö lisääntyisi.

Risteilylle lastensuojelusta

Paraisilla kuohuu. Tai ainakin sen sosiaalitoimessa kuohuu. Tai siis tarkalleen ottaen sen lastensuojelussa kuohuu. Kuohuuhan siellä muutenkin, siis Paraisilla, kun se on saaristolaispitäjä. Tai kaupunki oikeastaan. Keskusta siellä on oikein kiva ja kaunis kirkkokin siellä on. Kovin vaan vaisu ja hiljainen paikka jos vertaa vaikka kesäiseen Naantaliin. Paraisten pitäisi paremmin hyödyntää loistavaa sijaintiaan ja miljöötään matkailualan suhteen.

 

Lastensuojelun asiaton tila

Osallistuin perjantaina 7.4 Pelastakaa Perheet ry:n järjestämään, ja kirjailija-toimittaja Maria Syvälän luotsaamaan kirjanjulkistamistilaisuuteen, jossa esiteltiin vara-tuomari Leeni Ikosen uutuusteos ”Jos lastensuojelulla on asiaa. Joka kodin opas viranomaisasiointiin.”
Teos kertoo yksityiskohtaisesti kuinka henkilön tulee suhtautua ja toimia joutuessaan asioimaan lastensuojelun parissa työskentelevien viranomaisten kanssa.

Kaltoinkohtelusta Bisnekseen 2015-

Sama sadismi jatkuu edelleen, vain hieman eri muodossa ja maksaa huomattavasti enemmän kuin ennen ( 150 000 euroa vuodessa per lapsi). Suoran hakkaamisen tilalle vain on tullut valvomaton pahimmilaan 800euroa vuorokaudessa per lapsi maksava "erityiseksi huolenpidoksi" "intensiivihoidoksi" tai "jarruhoidoksi" kutsuttu eristäminen, leimaaminen ja kemiallinen pahoinpitely . AVI ja Valvira tarkistaa laitoksia vain paperilla, käyntejä joihinkin paikkoihin ehditään tekemään vain joka 10. vuosi, nekin ennaltasovitusti.

Pakolaiset, uudet huutolaiset

Tänään sisäministeri Petteri Orpo piti tiedotustilaisuuden. Tuossa tilaisuudessa esitettiin, että Suomi lisää pakolaisten vastaanottoa 10000 paikalla ja että asianmukaisista tiloista on puutetta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082020208418_uu.shtml

"LASTENSUOJELUN" KALTOINKOHTELUSTA TUTKIMUS

Lastensuojelu satutti monia: "Siellä vallitsi vahvimman ja kieroutuneimman laki" http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/lastensuojelu-satutti-monia-siella-va...

Onko sinulla kokemuksia kaltoinkohtelusta sijaishuollossa vuosilta 1937-1983?

Lastensuojelun menneisyys

Lapsibisnestä ei valvo kukaan

KONSULTIT,SIJOITTAJAT JA JÄRJESTÖT BISNEKSESSÄ

YHDEN  sijoitetun lapsen laitoshoito kustantaa keskimäärin 100 000 euroa vuodessa. Matti Rimpelän mukaan yksityiset lastenkodit olivat aluksi hyvää tarkoittavien pienten toimijoiden, kuten voittoa tavoittelemattomien yhdistysten tai yksittäisten sosiaalialan elinkeinonharjoittajien käsissä.

Kriteerinä huolet - ei faktat

Pitäisikö tästä jo huolestua? Normaalia keskustelua toivova 26.9.2013 22:06 Keskustelua sosiaalityöntekijän kanssa: Sossu: "On herännyt huoli sinun jaksamisesta." Asiakas: "Kenelle on herännyt ja miksi?" Sossu: "Sitä me emme voi sanoa." Asiakas: "Ahaa, oliko tämä keskustelu sitten tässä?" Sossu: "Kyllä meidän täytyy nyt vakavasti harkita tätä tilannetta lasten kannalta." Asiakas: "Mitä 'tilannetta' ja millä tavalla 'harkita'?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä