Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Hylkysyrjä

Työttömät hylkysyrjään – Sipilän hallituksen pyhästä tahdosta !

Työttömien ”aktiivimallin” säätäminen laiksi on merkki siitä, ettei Suomen eduskunta kykene suoriutumaan tehtävästään, jota hoitamaan kansanedustajat on valittu. Huolestuttavaa on, ettei kysymyksessä ole aktiivi- vaan työttömyysturvan leikkausmalli. On syytä kirjoittaa mallin nimi lainausmerkkeihin, sillä aktivoinnista ei ole kysymys. Voimaan astuneen työttömiin vihamielisyyttä osoittavan riisto-ja sortolain mukaan ovat samassa veneessä työmarkkinatuen, peruspäivärahan ja ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan varassa elävät maan kansalaiset.

Hylkysyrjä-puhe oli enemmän kuin pelkkä syrjäytymishymistely - jatkoon!

Nils Torvaldsin seitsemän minuutin puhe puhuttelee kestoaan pidempään -  Onneksemme äänestäjän kuluttajansuojaoikeuksiin on aina kuulunut taktikoimislupa. Kuuden vuoden välein on mahdollisuus myös kaksivaiheiseen kilpailuttamiseen, ja sitä ei ehkä kannata missata tälläkään kertaa hätiköiden tyytymällä yhteen kierrokseen. 

Hylkysyrjä – mikä ihmeen Hylkysyrjä?

Hylkysyrjä – mikä ihmeen Hylkysyrjä?

Nils Torvaldsin TV-tentissä ehdokas nosti esiin hieman oudon käsitteen Hylkysyrjä.  Hän selvitti, ehkä hieman hämäräksi jääneellä tavalla, mitä tarkoitti käsitteellä Hylkysyrjä.  Tuon ehkä päiväperhoksi jäävän käsitteen vekslaaminen jääköön siitä kiinnostuneille.

Minäpä kerron tässä, mikä on se oikea Hylkysyrjä.  Hylkysyrjän kylä jossain kaukana, metsässä.

YLE:n ehdokastentti: Nils Torvalds

Presidentinvaalien ensikertalainen Nils Torvalds on taustaltaan yksi vaalien mielenkiintoisimmista ehdokkaista. Entinen kommunisti ja toimittaja, joka on vasta 2006 liittynyt RKP:hen ja on nyt noussut puolueena presidenttiehdokkaaksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä