Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Juhannus

Juhannuksen hiilijalanjälki

En aio tehdä tieteellistä tutkimusta enkä esittää lähdeviitteitä, mutta kun  ajattelen mitä kaikkea juhannuksena tehdään, niin en voi olla ajattelematta myös sitä hiilijalanjälkeä mitä niistä toimista on seurauksena.

Aloitetaan kevyemmästä päästä

  1. lihan syönti
  2. lihan ja kasvisten grillaus hiilipitoisilla polttoaineilla
  3. saunojen lämmittäminen
  4. matkustelu maanteillä, vesillä ja ilmateitse
  5. juhannuskokkojen polttaminen

Paljon tulee taas hiilidioksidia vapautumaan ilmakehään tämänkin juhlinnan seurauksena.

Kirkasta ja Huolehtivaa Juhannusta -

Juhannuksen vastuu. On hyvä, jos olet läheistesi arvostuksessa ja mielesi tyyneydessä – oli sitten kirkasta tai sumeampaa; vastuu nousee välittämisestä. Jos Sinä välität, niin on todennäköisempää, että Sinustakin välitetään.

 

Juhannus on valon juhla – toivottavasti ei olisi kansaa, joka pimeydessä vaeltaa, vaan ihmisiä, joille aurinko paistaa ja vähintäänkin putken päästä valon kajo hohtaa – tuomaan helpotusta ahdinkoon.

Juhannus – mikä ihana tekosyy!

 

Juhannus - Mikä ihana tekosyy.

Juhannuksesta alkaa lomakausi, joka alkoholistiperheissä käynnistetään useimmiten oikein ekstra ”ryypyn” kera. Pitäähän "juhlakoneisto" saada vahvasti käyntiin!

Juhannus on liian myöhäinen ajankohta aloittaa koululaisten kesäloma

Ilmeisesti siksi, että koulut ovat tällä viikolla suurimmassa osassa Suomea alkamassa, on esitetty, että koulujen kesälomia pitäisi myöhäistää ja aloittaa ne vasta juhannuksena. Asiasta on tehty runsas kymmenen vuotta sitten myös virallinen selvitys, josta ilmeni ainakin opetushenkilökunnan, joita asia varsin paljon koskee, kielteinen kanta asiaan.

Hamppununnat hiisaa kannabista - hyvää Juhannusta!

Juhannuksen kunniaksi pieni kevennys video, jolla myös otan kantaa kannabiksen kieltolakia vastaan.

Mielikuvat ovat juurtuneet syvälle ja stereotypiot ovat harhaa kun puhumme ihmisistä jotka kannabista käyttää. 

Jopa naapurin mummokin voi hiisata ja käyttää kannabista jopa lääkkeenä. :)

Hyvää juhannusta!

Toki saa kommentoida ja nostaa ne kaikki haitat esille. 

https://.be

 

Stadissa on kiva juhannuksena kun landepaukut on maalla mamman luona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"What is best in Sweden?"

"Way out of Sweden!"

 

Sama skottilainen kansanviisaus sopii muunneltuna myös Suomen keskikesän juhlaan, juhannukseen. Parasta juhannuksessa on kun se on ohi.

Stadissa tosin on kiva kulkea, on tilaa ja rauhaa kun landepaukut on maalla mamman luona tai mökillä, hirviökakarat on viety maalaisserkkujen iloksi, usein koko kesäksi ja mopojen pärinäkin vähentynyt.

Kyllä taas hävettää!

Suomen kielessä on hauskoja sanoja, kuten lintukoto, ulkomaanpelle ja Impivaara, joista yhtäkään ei käytetä missään toisessa EU-maassa. Asioista paremmin perillä olevat voivat valaista tarkemmin, mutta olen melko vakuuttunut ettei vastaavia sanoja ole missään toisessa kielessä.

Mietitään hetki näiden sanojen merkityksiä ja käyttöä: 

Lintukoto

Juhannuksena ei ole pakko kuolla - älä päädy tilastoksi

Ihmiset poistuvat hiljalleen juhannuksen viettoon, joten päätin antaa teille hyvät toivotukseni mukaan ennen kuin minä itsekin lähden, ja samalla muistutan teitä muutamasta tärkeästä asiasta. Tai ainakin yhdestä asiasta: Älkää kuolko juhannuksena. 

Mitä jos juhannus olisi tänään?

Minusta tuntuu oudolta, että juhannusta vietetään Suomessa viikonloppulauantaina, vaikka esimerkiksi Virossa ja Norjassa juhannusjuhlan päivä on tänään. Ja niin asia on tietysti kalenterissakin.

Juhannus koetaan kultturissamme varmastikin merkittävämmäksi päiväksi kuin esimerkiksi loppiainen tai helatorstai, jotka ovat arkipyhiä. Juhannuksen siirtämistä paikoilleen, eli arkipäivänä juhlistettavaksi, on ehdotettu monta kertaa, mutta kirkko ja ammattiyhdistysliike ovat tyrmänneet hankkeen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä