Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiva koulu

Kiva koulu ja ihanat opet

Koulun alkaminen saa myös toimittajat liikkeelle negatiivisten uutistensa kanssa. On koulukiusaamista, opettajien kiusaamista, resurssipulaa, koulujen lakkauttamisia, hengenvaarallisia koulureittejä... lista jatkuu ja mediaklikkausten määrä vain ankarassa kilpailussa lisääntyy. 

Vastapainoksi haluankin kertoa täysin subjektiivisen anekdootin: kaikesta tästä huolimatta meillä lähdettiin kouluun tänä aamuna iloisin ja odottavin mielin. 

Koulun kiusaajat

Tänään tuli uutisissa tietoa OAJ:n tekemästä tutkimuksesta jossa selvisi että arviolta liki 4000 opettajaa on ollut poissa töistä epäasiallisen kohtelun johdosta. Tyypillinen kiusaaja on joko esimies, kollega, oppilas tai oppilaan vanhempi. Tuloksista kerrotaan seuraavaa:

Turvallisempaa ja rauhallisempaa koulupäivää 1.1.2014 alkaen

Sain lasteni koulun rehtorilta viestin, joka ilahdutti minua. Kyseinen viesti on hyvä jokaisen koululaisen sekä vanhemman lukea:

 

"Koulujen työrauhaa koskevat uudet säännökset ovat tulleet Suomessa voimaan 1.1.2014. Säännökset muuttavat opettajan ja oppilaan oikeuksia ja velvollisuuksia ja siksi on tärkeää, että kaikki tietävät muutosten keskeisen sisällön. Käytännössä aikuisen oikeuksia työrauhan ylläpitoon on vahvistettu. Keskeiset muutokset ja kirjaukset ovat:

Vaaralliset esineet kielletään

Groovy School Program

Vaikka Ukrainan ruutitynnyri painaa mieltä, oli mukava lukea aamun lehdestä joku myönteinen uutinen.

Koulukiusaaminen on takuuvarmasti maailmanlaajuinen ilmiö, en usko, että koskaan kiusaamista saadaan täysin kitkettyä koulusta pois, mutta lähelle nollaa olisi hyvä päästä. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä