Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Koulukiusaus

Koulukiusaaminen porttina päihteiden ongelmakäyttöön?

Tuli luettua tuo Ylen juttu Jonista, jonka päihdekäyttö alkoi jo 12 vuotiaan. 

Siinä nousi yksi syy päihteidenkäyttöön,koulukiusaaminen , sen kohteeksi joutuminen.

Monen muukin suusta olen saman kuullut.  Minusta olisikin todella tärkeää paneutua syihin miksi ihmiset käyttää ongelmaksi asti päihteitä.

Koulukiusaaminen on todella vastenmielistä puuhaa.

Nyt Joni on rikollinen vain sen takia ,että aikuiset on sen antanut tapahtua aikoinaan. 

Taas esimerkki myös miten huonosti Suomessa tehdään päihdepolitiikkaa.

Mistä apua koulukiusatulle ja hänen perheelleen?

Kun lasta kiusataan koulussa, huomio kiinnittyy luonnollisesti uhriin ja tekijään. Perhe, huolestuneet isät ja äidit, sen sijaan jäävät liian usein vaille tukea. Jotta tähän saataisiin muutos, Jyväskylään on perusteilla Apua koulukiusaamiseen-yhdistys. Se on poliittisesti, aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton toimija.

Kahden reippaan äidin voimin olemme käynnistelemässä toimintaa toukokuun aikana. Kun yhteiset asiat yhdistivät, ajattelimme, että kenties voisimme auttaa muitakin perheitä. Kevään aikana keräämme ajatuksia ja ideoita vanhemmilta yhdistyksen toimintaan.

Sääntöviidakko

Viime aikojen uutisoinneista, jotka ovat käsitelleet mm. Suomen laki-, asetus- ja säädösviidakkoa on noussut mieleen muutamia asioita, jotka vaikuttavat vähän ristiriitaisilta suhteessa ns. yleisiin hyväksyttyihin tapoihin ja käyttäytymiseen; ja ihan siihen vanhaan kunnon maalaisjärkeen.

Kassatyttyöä saa huoritella ja kutsua ties miksi, eikä tämä saa siihen takaisin sanoa, ettei myynti vain kärsi. Mutta auta armias, jos viet omat alkoholijuomasi festarialueelle, niin johan ovat turvamiehet pamputtamassa ellei peräti poliisi.

Kiusatusta tappajaksi

Väkivalta ja kosto. Katselin eilen ikkunasta, kun varis nokki rastaan poikasia hengiltä pesäänsä. Kaksi se pudotti maahan. Menin paikalle ja varis lehahti karkuun. Maassa makasi kuollut ja kuoleva linnunpoikanen. Iskun jälkeen emo istui istumistaan läheisillä oksilla. Mato suussa.

 

Koulun kiusaajat

Tänään tuli uutisissa tietoa OAJ:n tekemästä tutkimuksesta jossa selvisi että arviolta liki 4000 opettajaa on ollut poissa töistä epäasiallisen kohtelun johdosta. Tyypillinen kiusaaja on joko esimies, kollega, oppilas tai oppilaan vanhempi. Tuloksista kerrotaan seuraavaa:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä