Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuloerojen kasvu

Ranskassa Macron, meillä Sipilä - tuloerojen kasvu syventänyt kansan kahtiajakoa

Pääministeri Juha Sipilän on avattava kaikki tulonsa ja erityisesti vakuutuskuorensa.

Samaan aikaan kun valtio toistuvasti on jättänyt tekemättä indeksitarkistukset eläkkeisiin, perhe-etuuksiin tai opintotukiin, on korkeimmissa tuloluokissa tulot kasvaneet ja tuloja on piilotettu vakuutuskuoriin. Sipilän on kannettava vastuunsa eriarvoisuuden rajusta lisääntymisestä.

2€ tunnille lisää – Täysin perusteltua Keskossa

Kauppalehti on tänään julkaissut artikkelin, jonka mukaan Keskon hallitus esittää yhtiökokoukselle hallituksen jäsenten palkkioiden korottamista 20%. Kauppalehti kertoo, että yhtiön hallituksen jäsenten palkkiot ovat pysyneet ennallaan vuodesta 2009.

Onko Niinistöllä vaarallinen näköharha?

Ylen vaalikoneessa on ansiokkaasti selvitelty presidenttiehdokkaitten näkemyseroja. Näin äänestäjän silmin näkemyserot jäävät todella pieniksi, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. On helppo yhtyä jonkun esiin heittämään toteamukseen, että ehdokkaina on "kahdeksan Matti Vanhasta".

Yksi vaalikoneen kysymys pudottaa kuitenkin Matti Vanhaset seitsemään.  Kysymys kuuluu: Tuloerot ovat Suomessa liian suuret.

Kaikki muut ehdokkaat Niinistöä lukuun ottamatta, ovat vastanneet kysymykseen olevansa joko kokonaan tai ainakin osittain samaa mieltä.

Tuloerojen, sukupuolierojen vaiko molempien kasvun lieventäminen?

Suomessa pitäisi olla kautta aikojen keskusta-oikeistolaisin hallitus miesmuistiin, mutta ilmeisesti näiden kesk., kok. ja sin. johdossa ovat myös kautta aikojen kaikkein arvoliberaaleimmat voimat, mitä ko. puolueiden sisällä voi olla.  Sukupuolineutraalius ja sukupuolierojen kasvun lieventäminen näyttävät olevan hallituksen tietoisesti valittu linjaus ja tavoite. Olisiko jopa niin, että nyt ollaan sukupuolierojen yhteydessä tuloerojenkin juurisyiden äärellä - tai yritetään olla?

Kokoomuksesta omistetaan paalupaikka!

Luotettava mielipidetutkimus [1 kertoo Kokoomuksen olevan ykkönen [21,1%]. Keskusta kantaa vastuuta alemmilta kannatusportailta. Keskustan - ja liikkuvat kannattajat varoittavat näiden mielipidetiedustelujen kautta omiaan – antamalla varoituksen – pääministeri Juha Sipilä - ”Terävöitä päämääriä ja pidä linjasi, nyt ei olla liikeyritysjohdossa, ollaan yhteiskuntajärjestelmän johdossa!”

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005395703.html -

 

Älämölö Hiilamon veronkorotuksista

Samalla sekunnilla, kun joku mainitsee veronkorotukset, alkaa älämölö Suomen kokonaisveroasteesta peittäen kokonaan alle tarkemman tarkastelun verotuksen rakenteesta verrattuna muihin maihin. EK ja Kokoomus ovat loistavasti saaneet mantransa läpi Suomessa ja enää heidän ei edes tarvitse itse kummemmin vastustaa, kun suuri osa ihmisistä uskoo, ettei veroja voi korottaa tai tulee perikato.

Liian alas asetetut tukien rajat tappavat keskiluokan

Näin tässä eräänä päivänä ohimennen paperin, jossa opiskelijalle oli myönnetty Kelasta sairaslomakorvausta  ensimmäiselle kuukaudelle, luonnollisesti omavastuuajan jälkeen, noin kuusi euroa päivässä. Tämä on vähemmän päivää kohden, kuin oikeastaan minkään työehtosopimusten mukaisesti palkatun ammatin tuntipalkka.  Ensimmäinen reaktioni oli, että eihän tuollaisella rahalla voi kukaan elää. Sitten aloin rationalisoimaan asiaa mielessäni ja mietin että onhan se opintorahakin aika pieni, elokuusta alkaen 250 euroa kuukaudessa brutto. 

Kasvu roikkuu kasseissa

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000004895108....

Luin juuri myös toisen uutisen, missä sanottiin, et "Suomalaisen sperman laatu on heikentynyt hälyttävästi viime vuosina.Liki puolet miehistä on siinä kunnossa, ettei raskautta saa alulle kovin helposti"

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/suomalaisten_isyys_vaarassa

Kukaan ei voi saada etumatkan saanutta kilpikonnaa kiinni

Ihmiset pitävät luonnostaan elinympäristöstä, jossa on vuoria ja laaksoja, metsiä, järviä, solisevia puroja, polveilevia vihreitä maaston muotoja, vieläpä muita silmää ja mieltä miellyttäviä luonnon kirkkaita värejä, niiden vivahteita, varjon ja valon vaihteluita, sekä sammakoita, hyönteisiä, muurahaisia, kaloja, hirviä ja kaikkia muita eläimiä - erityisesti lintuja. Luonnontilaisessa ympäristössä yöt ovat pimeitä ja päivät auringon valaisemia. Toisiaan vuorottelevat tuuli ja sade tekevät kaikkien elollisten elintilasta kukoistavan, vehreän ja miellyttävän.

Turvattomuus käy kalliiksi

Kävin viime viikolla Omakotiliiton vaalipaneelissa. Keskustelussa pääsin puolustamaan perustuloa, yksinelävien asemaa ja kestäviä energiaratkaisuja. Yksi liiton esittelemä fakta jäi kuitenkin kummittelemaan mieleeni: Helsingissä omakotitalon kustannuksista 9 % meni vartiointiin. Asumisen kustannuksista iso osa menee lämmitykseen ja vakuutukseen, mutta on hurjaa, että liki kymmenesosa menee jo oman omaisuuden puolustamiseen. Onko meillä syytä olla näin peloissaan?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä