Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Vallankäyttö

Jos olisin pääministeri...

Oulun poliisi julkisti ensimmäiset tiedotteet turvapaikanhakijoiden seksuaalirikosepäilyistä viime vuoden joulukuun ensimmäisenä päivänä. Helsingin tapaukset mukaanlukien on kuluneen puolentoista kuukauden aikana laskujeni mukaan tiedotettu noin tusinasta rikosepäilyjä. Lapseen kohdistuvia seksuaalirikosepäilyjä tulee poliisin tietoon vuosittain 1200-1400 tapausta, joista suomalaisten tekijöiden osuus on yli 80%.

Politiikan kiemurat

 

Olen blogistina monipuoluediggari. Seuraan politiikan pitoa normaalisti uutista ja katselen joskus erilaisia politiikan tiimoilla käytäviä paneelikeskusteluja, joissa puhutaan ajankohtaisista asioista toimittajien johdolla. Eilen katselin televisiosta sen sattumoisin avanneena arvovaltaisten henkilöiden paneelikeskustelua. Keskustelu sujui hyvin ja keskustelujen taiteen sääntöjen mukaan yleisöstäkin puheeseen osallistui kommentoija kannustaen myös pitkien poliittisten urien ulkopuolisia osallistumaan yhteisten asioiden hoitamiseen hallintojärjestelmissämme.

“Petä mieluummin luodut odotukset kuin annetut lupaukset”

Näillä sanoilla nyt edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hyvä ja läheinen ystävä Seppo Lindblom kuvaili Yle’ n kanavalta erästä asiakohtaa kysyttäessä Koiviston jotain erityispiirrettä.

Ministerit kuntavaaliehdokkaina - lusikka joka sopassa!

Nykyhallituksemme (Keskusta, Kokoomus, Perussuomalaiset) ministerit ovat asettuneet kuntavaaliehdokkaiksi. Pääministeri Sipilä ei, mutta vaimonsa Minna-Maarit Sipilä, kyllä.

Näyttää siltä, että vallankäytön hurmos on pohjatonta.

Vai, saapuvatko ministerit mittauttamaan oman hallitustoimintansa tuloksia?

Niin tai näin. On outoa, että ministerin työstä liikenisi enää aikaa kuntiensa vallankäyttöön.

Kuntavaalit ennen Maakuntien syntymistä lienevät kuitenkin merkittävä mittaus 'omien' kannatuksen säilymisestä.

Halataan viha kuoliaaksi

Väitetään, että vihaiseen populismiin ei voi vastata järjellä. Väitän että tämän väitteen esittäjä on vähintään yhtä typerä kuin ne ihmiset, joita hän arvostelee. Nykypopulismin perimmäinen tarkoitus ei ole vain muuttaa niitä asioita, joista puhutaan, vaan muuttaa niitä valtarakenteita, joilla päätöksiä tehdään.

Käärmeet povellamme nahkaansa luomassa

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n tutkijan Hussein al-Taee on sanonut Ylen mukaan:
"Isis tosiaan luo uutta nahkaa niin kuin käärme. Se yrittää tavallaan levittäytyä, olla yllättävä ja iskeä mahdollisimman monta kertaa monella paikalla, nyt kun se valmistautuu siihen, että se on menettämässä kalifaattinsa ja ydinalueensa erityisesti Irakissa."

Erityinen vallanalaisuus

Yhteiskunnan kontrolli kaikista vähäosaisimpia kohtaan on lisääntynyt viime vuosina. Esimerkiksi kuntouttava työtoiminta ja muut pakkotyöt ovat yhteiskunnan suosiossa. Kuten aiemmin kirjoitin, niin nyt myös maahanmuuttajille suunnitellaan erityistä työvelvoitetta. Lasten ja nuorten sijoitukset kodin ulkopuolelle ovat 20 vuodessa tuplaantuneet.

Kuka ottaisi kiusatun tuskan todesta?

Kiusaamisesta on keskusteltu jo vuosia, mutta tulokset kiusaamisen poistamiseksi ovat jääneet laihoiksi.

 

Uhrin inhimillisen kärsimyksen lisäksi kiusaaminen aiheuttaa mittavan kansantaloudellisen laskun. Esim.yhden sairaslomapäivän hinta on noin 350euroa.

 

Kiusaaja käyttää valtaa, joka aiheuttaa uhrissa puolustuskyvyttömyyttä henkisen yliotteen edessä.

 

Kiusattu on edelleen se, joka joutuu kantamaan vastuun ja seuraukset väkivallasta. Esimerkiksi vaihtamaan koulua ja työpaikkaa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä