Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhempainpäiväraha

Lääkärin lapsi on yhteiskunnalle viisi kertaa kalliimpi kuin opiskelijan

Heikki Hiilamo kirjoittaa Ylen artikkelista “vauvaperheiden kannustinloukusta”: Alinta sosiaaliturvan päivärahaa saavien ei kannata hoitaa pikkuvauvojaan kotonaan kuin muutaman kuukauden, koska se ei ole heille taloudellisesti kannattavaa, sillä työmarkkinatuki on suurempi kuin alin vanhempainpäiväraha. Kenen etu on että juuri lapsen saaneen on osallistuttava univelkaisena kaikenlaisiin työllistymistoimiin ja pahimmillaan laitettava lapsi päiväkotiin vain muutaman kuukauden ikäisenä? 

Asenteenmuutos vaatii joskus muutoksia lakiin - Vanhempainvapaasta

Asenteenmuutos vaatii joskus muutoksia lakiin - Vanhempainvapaasta

 

"Antakaa ihmiset/perheet/isät/äidit itse päättää" on tosi usein käytetty argumentti silloin, kun puhutaan tai kirjoitetaan aiheesta nimeltä vanhempainvapaa ja kotihoidontuki. Yleensä sitä käyttävät nimenomaan ne ihmiset, jotka haluavat säilyttää nykytilan. 

 

Eri perhemuotojen yhdenvertaisuus vanhempainpäivärahajärjestelmässä

Edellisen hallituksen asettama työryhmä, jonka tehtävänä oli saamansa toimeksiannon mukaisesti tarkastella ja vertailla eri perhemuotojen keskinäisen yhdenvertaisuuden toteutumista sairasvakuutuslain mukaisessa vanhempainpäivärahajärjestelmässä ja esittää havaintojensa pohjalta mitä muutostarpeita lasten hyvinvoinnin edistämiseksi ja perheiden keskinäisen yhdenvertaisuuden edistämiseksi järjestelmään kuuluviin säännöksiin kohdistuu ja  valmistella myös esitykset näiden muutosten toteuttamiseksi, on nyt viimein saanut toimeksiannon työstettyä valmiiksi ja on laatinut tästä selvitystyöst

Vaihtoehto päivähoito-oikeuden rajaamiselle?

Tulevan hallituksen suurimpia haasteita on löytää mittavat säästöt heikentämättä palveluita. Yksi harkittavista säästökohteista on ollut subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen niiden lasten kohdalla, joiden sisaruksia hoidetaan kotona. Uudenmaan alueella tilanne koskee tuhansia lapsia ja kyse on siten merkittävistä summista. Kunnallisen päivähoidon lapsikohtaiset kustannukset kunnalle ovat noin 830€/kk.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä