Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Vihreiden puoluekokous

Puheeni Vihreiden puoluekokouksessa 2018 (sosiaaliturva & köyhyys)

Puheeni Vihreiden puoluekokouksessa 2018, aiheina sosiaaliturva ja köyhyyden rakenteellisuus.

Missä on vihreiden luonnonsuojelun raja?

Seurasin eilen vihreiden puoluekokousta ja kyllä on pakko sanoa, että maalaismiestä kylmää. Lähes kaikille luvattiin Antti Rinteen mallin mukaisesti aivan kaikkea, mutta maaseudulle ja suomalaiselle maataloudelle vain yksi asia. Nimittäin niskalaukaus.

Vihreiden puoluekokouksesta ja Muumilaaksosta

Seurasin aktiivisesti vihreiden puoluekokousta koko sen ensimmäisen päivän ja toisena päivänä sivusilmällä. Onnittelut ensinnäkin vihreiden uudelle puheenjohtajalle Touko Aallolle ja varapuheenjohtajiksi valituille Maria Ohisalolle, Hanna Halmeenpäälle ja Veli Liikaselle. Tulette heittämään muille puolueille nyt aikamoisen haasteen. Uskoakseni se suoranainen populismi, jota vihreät on viimeisinä vuosina harrastanut, tulee vähenemään.

Kuka ihmeen Emma Kari?

Vihreiden puoluekokous ilmoittaa kenet on valittu uudeksi puheenjohtajaksi. Tämä tapahtuu ilmeisesti Tampereella 17. päivä kuluvaa kuuta. Vihreiden jäsenet äänestävät kirjeitse, eikä Putin ole hakkeroinut tätä vaalia.

Noin 8000 ääntä jakautuu pääosin ilmeisesti Emma Karin, Touko Aallon ja Krista Mikkosen kesken. Touko Aalto on yksi kovimmista suosikeista Emma Karin ohella, mutta Krista Mikkonen saattaa yllättää.  Vihreiden kolme muuta ehdokasta ovat minulle täysin tuntemattomia, mutta en tunne Emma Kariakaan kovin hyvin.

Viisi asiaa vihreän politiikan ytimessä

Lähdin politiikkaan mukaan, koska haluan parantaa maailmaa. Nyt olen ehdolla Vihreiden varapuheenjohtajaksi ja puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi, sillä haluan olla etulinjassa rakentamassa entistä suurempaa, uskottavampaa ja vaikutusvaltaisempaa vihreää liikettä.

Mitä elinvoimaisempi ja laajempi vihreä liike on, sitä paremmat edellytykset meillä on edistää meille tärkeitä asioita. Itselleni vihreän politiikan ytimessä ovat erityisesti nämä viisi asiaa:

1. Ilmasto

Touko Aalto Vihreiden piirihallitusten suursuosikki

Muutama päivä sitten vastasin itsekin Maikkarin puolueen piirihallitusten jäsenille tekemään mielipidetiedusteluun. Kukaan ei varmasti ylläty, että minä ruksasin kyselyssä Touko Aallon suosikiksi puheenjohtajakisaan.

Melko iso yllätys oli, että koko Suomen piirihallituksissa Touko on aivan ylivoimainen suosikki 44,7% ääniosuudella. Kakkoseksi tullut Emma Kari jää täysin samaan keskikastiin muiden ehdokkaiden kanssa 15,8% osuudellaan.

Keskusta on ämmien puolue

Suomalainen poliittinen kulttuuri on elänyt yya-ajan Neuvostoliiton kylkeen kuivuneen liiman kaltaisesta jämähtäneisyydestä pienin askelin kohti yhä suurempia murroksia. Siinä missä pahimmillaan äänestäjä sai valita vain umpisuomettuneiden ja avoimen kommunististen porukoiden välillä, on sittemmin tultu hyytyneen konsensuskauden jälkeen viimein tilanteeseen jossa puolueet erottuvat selkeästi toisistaan. Puoluekokousteemojen avulla tämä selviää kaikista parhaiten:

Vihreillä on nyt tehtävä: uudistaa yhteiskuntaa

Vihreiden puoluekokouksen hyväksymä uusi puolueohjelma on tarpeeksi radikaali, jotta vihreät olisi seuraavissa vaaleissa erottuva vaihtoehto. Vihreiden tehtävä on uudistaa yhteiskuntaa. Siksi olen valmis puolustamaan niitäkin ohjelman kantoja, joita en täysin jaa.

 

Ajanmukaista päihdepolitiikkaa

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä