Vapaus, veljeys, tasa-arvo Suurin onni kaikille

Kaikki blogit puheenaiheesta Raittius

Christer, kauanko olet ollut juomatta?

 

Törmään todella usein kysymykseen, kauanko olet ollut Christer juomatta. Kyselijä antaa minulle aina oivan mahdollisuuden avata sairautta nimeltä alkoholismi.

 

Vastaan kysyjälle aina samalla tavalla: Päivän. koska juomattomuuden kestolla ei ole mitään väliä. Olen alkoholisti lopun elämääni, eikä sairauteni muuksi muutu. En voi ryhtyä kohtuukäyttäjäksi kymmenienkään vuosien päästä, koska minulla on krooninen sairaus. 

Holhous kunniaan - vanhoillisempi alkoholipoliittinen kannanotto

Nyt kun alkoholilain uudistuksesta on kulunut hetki, saa netistä lukea liberaalien kommentteja kuinka ”maailma ei romahtanutkaan”, aivan kuin joku olisi sellaista todella ennustanut. Koko alkoholilain ympärillä käyty keskustelu oli ohipuhumista ja jyräsi alleen tärkeämpiäkin aiheita. Siksi en välittänyt aikanaan siihen osallistua, mutta kiusaus kävi nyt liian suureksi.

Huumeet tuhoavat yhteiskuntaa

"Kun haluat lopettaa huumeiden käytön, sinulle on tarjolla tukea ja apua. Tilanteessasi ei tarvitse olla yksin. Autamme mielellämme sinua löytämään lähimmät palvelusi. Toipuvana käyttäjänä voit saada kauttamme tukihenkilön tai vertaistukea joko vertaisryhmän tapaamisissa tai verkkoryhmissä. Valtakunnallisesti vertaistukea tarjoaa myös Nimettömät narkomaanit (NA), joiden kokouksia järjestetään monilla paikkakunnilla." http://irtihuumeista.fi/

Luontaisesti raitis juhannus

Juhannusta on mukava viettää, jokainen viettää sen omalla tavallaan. Hienoa on, jos on mukavaa, ja kun myös läheisillä on mukavaa. 

Elämä saattaa tuntua niin hienolta jutulta, että se on hienoa selvinpäinkin. Silloin alkoholin tuoma lisäarvo on pienempi tai jopa olematon. 

Alkoholista piimään !

On hyvä, että säpinää alkoholin käytöstä on syntynyt. Keskustelu on paikallaan, että tätä asiaa voidaan sanallisesti käsitellä, että yhteiskunnan pitää kantaa vastuuta terveyteen liittyvistä asioista. Keskustelulla ei kuitenkaan ole tarkoitus syyllistää ketään, vaan katsoa asioita yhteiskunnallisesti.

Pysyvän raittiuden salaisuus

Jos olisin ovelampi ja rahanahneempi, kirjoittaisin englanninkielisen itseapuoppaan, jonka nimi olisi vaikkapa "The great ancient secret of sober life revealed". Sen jälkeen bloggaisinkin omakotitalon terassilta Malibusta. Sounds like a plan... mutta kun ajattelen alkoholismin dramaattisia vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan ja elämänmenoon, niin en malta olla paljastamatta Kestävän Raittiuden Salaisuutta tässä ja nyt. Tämän kirjoituksen ohjeiden mukaan toimiva ei tarvitse tipatonta tammikuuta eikä 100 päivää juomatta, sillä on juomatta loppuelämänsä, jos vain haluaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä