Vieraantuminen http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/133378/all Sat, 23 Jul 2016 16:16:07 +0300 fi Lahouaiej-Bouhlel, Auvinen, Breivik, Lubitz, Gerdt.....(ongoing) http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220347-lahoualei-bouhlel-breivik-lubitz-gerdt-jne-jne <p>Milloinka journalismi alkaa <em>vihdoin</em> ymmärtää, ettei &quot;laajennetuille itsemurhille&quot; pitäisi enää antaa palstatilaa? Esimerkki kiihottaa, niin surkealta kuin se kuulostaa. Kaikki nuo otsikossa mainitut nimet ovat/olivat psykiatrian asiakkaita tai sen tarpeessa ja vaikuttaa vahvasti siltä, että niin Saksan 17-vuotias pakistanilaisafgaanipoitsu kuin hänen 18-vuotias saksalaisiranilaiskollegansa olivat samasta puusta veistettyinä....Niin, ja olihan meilläkin näitä hiljaisia, &quot;kiusattuja&quot; poikia omasta takaa, jotka pääsivät maailmankuuluisiksi.</p><p>Kysymys: olivatko<a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Germanwingsin_lento_9525"> Andreas Lubitz</a>, <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Jokelan_koulusurmat">Pekka-Eric Auvinen</a> tai <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Myyrmannin_r%C3%A4j%C3%A4hdys">Petri Gerdt</a> muka isis-terroristeja?</p><p>Äly, älä jätä. Mitä enemmän näistä uutisoidaan, sitä enemmän saamme näitä &quot;terroristiuutisia&quot;.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Milloinka journalismi alkaa vihdoin ymmärtää, ettei "laajennetuille itsemurhille" pitäisi enää antaa palstatilaa? Esimerkki kiihottaa, niin surkealta kuin se kuulostaa. Kaikki nuo otsikossa mainitut nimet ovat/olivat psykiatrian asiakkaita tai sen tarpeessa ja vaikuttaa vahvasti siltä, että niin Saksan 17-vuotias pakistanilaisafgaanipoitsu kuin hänen 18-vuotias saksalaisiranilaiskollegansa olivat samasta puusta veistettyinä....Niin, ja olihan meilläkin näitä hiljaisia, "kiusattuja" poikia omasta takaa, jotka pääsivät maailmankuuluisiksi.

Kysymys: olivatko Andreas Lubitz, Pekka-Eric Auvinen tai Petri Gerdt muka isis-terroristeja?

Äly, älä jätä. Mitä enemmän näistä uutisoidaan, sitä enemmän saamme näitä "terroristiuutisia". 

]]>
18 http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220347-lahoualei-bouhlel-breivik-lubitz-gerdt-jne-jne#comments Järki Journalismi Mielenterveys Vieraantuminen Sat, 23 Jul 2016 13:16:07 +0000 ilmari schepel http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220347-lahoualei-bouhlel-breivik-lubitz-gerdt-jne-jne
Kulttuurimarxilaisuus on marxismin suuntaus, joka pyrkii vapauttamaan ihmisen http://mattil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155995-kulttuurimarxilaisuus-on-marxismin-suuntaus-joka-pyrkii-vapauttamaan-ihmisen <p>Kulttuurimarxilaisuus on marxismin suuntaus, joka pyrkii vapauttamaan ihmisen kapitalistisesta, vieraantuneesta kulttuurista ja luomaan vapaan, humanistisen, sosialistisen ja kommunistisen kulttuurin. Olen samoilla linjoilla mitä tulee vieraantuneeseen kulttuuriin, vapauteen ja humanismiin. Ihmisten kulttuuri on liian paljon kiinni taloudesta, vaikka talous ei määrääkään niin paljon kuin ihmiset kuvittelevat.</p><p>&nbsp;</p><p>Sen sijaan en yhdistä kapitalismia vieraantumiseen juurikaan. On toki totta, että kapitalistinen talous rajoittaa ihmisten elämää, koska se ei pysty yltäkylläisyyteen. Tuo rajoite on kuitenkin talouden väistämätön ominaisuus eikä kapitalismin erityispiirre.<br /></p><p>&nbsp;</p><p>Marxistit syyttävät kapitalismia liian paljosta. Kapitalismi on haukkumasana, jolla marxistit pyrkivät leimaamaan ns. kapitalistisen yhteiskunnan kaiken kielteisen. Kapitalismi ei välttämättä johda kaikkeen kielteiseen konservatismiin, vaikka marxistit niin väittävätkin.</p><p>&nbsp;</p><p>Kapitalismi on humanismin paras taloudellinen rakenne. Humanismiin kuuluu ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja kapitalismi antaa yksilölle vapauspiirin, joka tukee humanismia parhaiten. Ihmisen kehitys vaatii vapautta, jonka kapitalismi antaa parhaiten.<br /></p><p>&nbsp;</p><p>Sosialismin ja kommunismin pyrkimykset suunnitella yhteiskunta rationaalisesti merkitsevät käytännössä epävapautta eivätkä vapautta työn orjuudesta. Sosialismi ja kommunismi ovat utopioita, jotka eivät pysty lupaamaansa yltäkylläisyyteen ja vapauteen.<br /></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kulttuurimarxilaisuus on marxismin suuntaus, joka pyrkii vapauttamaan ihmisen kapitalistisesta, vieraantuneesta kulttuurista ja luomaan vapaan, humanistisen, sosialistisen ja kommunistisen kulttuurin. Olen samoilla linjoilla mitä tulee vieraantuneeseen kulttuuriin, vapauteen ja humanismiin. Ihmisten kulttuuri on liian paljon kiinni taloudesta, vaikka talous ei määrääkään niin paljon kuin ihmiset kuvittelevat.

 

Sen sijaan en yhdistä kapitalismia vieraantumiseen juurikaan. On toki totta, että kapitalistinen talous rajoittaa ihmisten elämää, koska se ei pysty yltäkylläisyyteen. Tuo rajoite on kuitenkin talouden väistämätön ominaisuus eikä kapitalismin erityispiirre.

 

Marxistit syyttävät kapitalismia liian paljosta. Kapitalismi on haukkumasana, jolla marxistit pyrkivät leimaamaan ns. kapitalistisen yhteiskunnan kaiken kielteisen. Kapitalismi ei välttämättä johda kaikkeen kielteiseen konservatismiin, vaikka marxistit niin väittävätkin.

 

Kapitalismi on humanismin paras taloudellinen rakenne. Humanismiin kuuluu ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja kapitalismi antaa yksilölle vapauspiirin, joka tukee humanismia parhaiten. Ihmisen kehitys vaatii vapautta, jonka kapitalismi antaa parhaiten.

 

Sosialismin ja kommunismin pyrkimykset suunnitella yhteiskunta rationaalisesti merkitsevät käytännössä epävapautta eivätkä vapautta työn orjuudesta. Sosialismi ja kommunismi ovat utopioita, jotka eivät pysty lupaamaansa yltäkylläisyyteen ja vapauteen.

]]>
4 http://mattil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155995-kulttuurimarxilaisuus-on-marxismin-suuntaus-joka-pyrkii-vapauttamaan-ihmisen#comments Ihmisoikeudet kulttuuri Kulttuurimarxismi Marxismi Poliittinen kulttuuri Uusmarxilaisuus Vapaus Vieraantuminen Tue, 10 Dec 2013 19:33:13 +0000 Matti Linnanvuori http://mattil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155995-kulttuurimarxilaisuus-on-marxismin-suuntaus-joka-pyrkii-vapauttamaan-ihmisen